Този мъж цяла зима събирал пластмасови бутилки. Всички останали изненадани от

...
Този мъж цяла зима събирал пластмасови бутилки. Всички останали изненадани от
Коментари Харесай

Не е за вярване какво направи този мъж от пластмасови бутилки!

Този мъж цяла зима събирал пластмасови бутилки. Всички останали сюрпризирани от резултата!

Установено е, че средностатистическото европейско четиричленно семейство за една година изхвърля до 300 празни пластмасови бутилки. Но това е доста подобаващ материал за повторна приложимост и може да послужи за доста неща!

Не единствено това, посредством повторното потребление на пластмасата, ние опазваме околната среда, а и спестяваме личните си пари. Между другото, потреблението на пластмасови бутилки е освен за хората с ниски приходи, само че и за бизнесмени.

Сега ще ви покажем по какъв начин със личните си ръце можем да изградим оранжерия от елементарни пластмасови бутилки.

Оранжерия от пластмасови бутилки

Ето, да вземем за пример, това е оранжерия на един шотландец, който единствено за 3 месеца съумял да събере 7000 пластмасови бутилки и по-късно си направил оранжерия 2 х 2 метра и височина от 1,9 метра.

Според него, най-трудното в построяването на оранжерията било премахването на етикетите от бутилките. Също по този начин трябвало да откри място за предпазване на материала, до момента в който процеса по работата стартира.

Започнал по следния метод: първо сглобил дървена рамка, след което бутилките се свързват една с друга, като се срязва дъното на миналата бутилка. През средата на бутилките сложил дървени прътове, които закрепил за рамката.

Ето няколко образеца за сходни оранжерии. Красотата на тези планове е в това, че могат елементарно да бъдат преместени на друго място.

Представяме ви също по какъв начин можете да извършите покрив от бутилки: първо изрязвате гърлото и долната част, по-късно отсичате по дължина цилиндър. Защипете ги с телбод.

 

 

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР